Fudbal

Milan Zarić

08. 05. 2024. 23:01 0

Čudesni Real u finalu LŠ: Džoker Hoselu izbacio Bajern!

Real je čudo! I kada ga mnogi otpišu, i kada se nađe u naizgled bezizlaznoj situaciji, "kralj" nađe izlaz! Tako je bilo i u revanšu polufinala Lige šampiona, u kom je Real od 0:1 došao do 2:1 u finišu protiv Bajerna i plasirao se u finale elitnog takmičenja (u prvom meču je bilo 2:2). A (neočekivani) junak Madriđana bio je rezervista Hoselu, koji je rivala srušio golovima u 88. i 91. minutu.

Prštalo je sve od šansi na "Santijago Bernabeu", a prvu veliku imao je Bajern, koji je u osmom minutu zapretio preko Serža Gnabrija, ali je udarac ofanzivca nemačkog tima završio tik pored stative.

Pet minuta kasnije je Real uzvratio, kada je najpre tukao Vinisijus, a onda i posle odbitka Rodrigo, no oba puta je kao pobednik izašao Manuel Nojer, koji je refleksnim intervencijama sačuvao mrežu.

Opasno je potom pred golom "kraljevića" bilo u 28. minutu, kada je Hari Kejn sa distance pokušao da ugrozi Lunjina, ali je ukrajinski golman uspeo da sačuva mrežu, pa je loptu poslao preko gola. I nije to sve bilo od šansi u prvom delu, budući da je 11 minuta kasnije pokušao Vinisijus Žunior sa ivice šesnaesterca, no ponovo je Nojer bio na visini zadatka, pa se rezultat do kraja poluvremena nije menjao.

Drugo poluvreme je počelo šansom za Bajern - pokušao je u 47. minutu Alfonso Dejvis, koji je u prvom poluvremenu dobio šansu umesto povređenog Serža Gnabrija, ali je njegov udarac izblokiran.

A onda su na scenu stupili Realovi Brazilci. Vinisijus je tako zamalo bio neprecizan u 55. minutu, budući da je lopta koju je uputio ka golu Bajerna završila pokraj stative, a četiri minuta kasnije je Nojer ukrotio udarac Rodriga iz slobodnog udarca.

U 60. minutu je šansu imao ponovo Vinisijus, koji je posle prodora tukao pod prečku, ali je i to Nojer odbranio. Šest minuta kasnije je težište igre malo prebačeno na stranu Reala, pošto je šansu imao Musijala, ali je udarac pod prečku zaustavio Lunjin.

I ta šansa Musijale bila je samo nagoveštaj onoga što će se desiti samo dva minuta kasnije. Jer, tada je Kejn odložio loptu do Dejvisa, ovaj je uspeo da se oslobodi Ridigera, namestio je loptu na "slabiju" desnu nogu i pocepao je mrežu Lunjina.

Real je onda krenuo na sve ili ništa, pa je zatresao mrežu Bavaraca u 73. minutu, ali je slavlje kratko trajalo, pošto je sudija Šimon Marčinjak poništio gol zbog faula koji je u kaznenom prostoru napravio kapiten Madriđana Naćo Fernandez.

Šanse su se i, kako se meč bližio kraju ređale, pa su tako pokušavali Kejn i Lajmer, odnosno Ridiger, ali se rezultat nije menjao.

Sve do 88. minuta, kada je Real došao do zasluženog izjednačenja! Nojer je napravio veliku grešku i praktično je poklonio gol Madriđanima, a poklon je u pogodak pretvorio rezervista Hoselu, koji je rutinski zatresao mrežu.

Mislili ste da je to sve od drame na "Santijago Bernabeu"? Ma, kakvi! Jer, Real je u sudijskoj nadoknadi došao do kompletnog preokreta. A junak je bio Hoselu, koji je tada postigao drugi gol na meču. Dobio je u 91. minutu loptu na levoj strani Ridiger, iz prve je centrirao kao Hoseluu, a ovaj je lako matirao Nojera.

Za veliko slavlje, epitet junaka meča, ali i plasman Reala u finale Lige šampiona! A tamo će, na "Vembliju", za titulu igrati protiv Dortmunda.

REAL MADRID - BAJERN 2:1 (0:0) - prvi meč 2:2

Stadion: "Santijago Bernabeu". Gledalaca: 76.579. Strelci: Hoselu u 88. i 90+1. minutu za Real, a Dejvis u 68. za Bajern. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Žuti karton: Kamavinga (Real Madrid).

REAL MADRID: Lunjin - Karvahal, Ridiger, Načo, Mendi - Valverde (od 81. Hoselu), Kros (od 69. Modrić), Čuameni (od 70. Kamavinga) - Belingem (od 90+10. Militao) - Rodrigo (od 81. Dijaz), Vinisijus.

BAJERN: Nojer - Kimih, De Liht, Dajer, Mazraui - Lajmer, Pavlović - Sane (od 76. Kim Min Džej), Musijala (od 85. Miler), Gnabri (od 27. Dejvis) - Kejn (od 84. Čupo-Moting).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati