Fudbal

Direktno.rs

05. 05. 2024. 14:31 7

Ruski treneri osuli paljbu po Saši Iliću

Saša Ilić zvanično je postavljen na klupu ruskog prvoligaša Nižnjeg Novgoroda u subotu, a samo dan nakon toga se našao na udaru ruskih trenera koji su se zapitali zašto je baš Srbin dobio poverenje i seo na klupu Nižnjeg.

Saša Ilić je napustio grčki Atromitos i najavio da će da se otisne u Rusiju. U subotu, četvrtog majskog dana, i zvanično je promovisan u trenera Nižnjeg Novgoroda.

- Ilić ima bogatu igračku karijeru i značajno iskustvo kao trener. Postao je prvi trener iz inostranstva u istoriji našeg kluba - napisali su iz Nižnjeg.

Samo dan nakon predstavljanja, iz Rusije su stigle kritike od Ilićevih kolega koji su se naglas zapitali zašto je Srbin dobio šansu da sedne na klupu Nižnjeg.

Dimitrij Čerišev, nekadašnji trener Nižnjeg, otvoreno je napao Ilića.

- Ko je Saša Ilić? Šta je on osvojio da bi postao trener Nižnjeg? Zašto je posao dobio čovek koji nikada ništa nije osvojio u karijeri? Trebalo je da ostane Kazova do kraja sezone na klupi - rekao je Čerišev za "Čempionat".

Vladislav Radimov je bio malo blaži.

- Vrlo riskantan potez rukovodstva. Budimo realni: Ilić ne poznaje prvenstvo Rusije. Pre samo nedelju dana je trenirao drugi tim. On ne poznaje igrače. Ne zna specifičnosti našeg šampionata. To su tri minusa sa kojima je došao.

Nižnji Novgorod je u seriji od šest uzastopnih poraza i došao je do ivice ambisa. Ove nedelje od 18 sati dočekaće Spartak iz Moskve, verovatno sa Sašom Ilićem na klupi, koji je pre dva dana stigao u novi klub.

Ilić iza sebe ima pet godina trenerskog iskustva. Vodio je kadetsku selekciju Srbije, a potom prvi tim Čukaričkog, sofijskog CSKA i Atromitosa, da bi sada dogovorio ugovor sa Nižnjim do 2025. godine.

Sada će imati najveći izazov pred sobom jer se Nižnji bori za opstanak u ruskoj Premijer ligi. Četiri kola pre kraja njegov tim se nalazi tri boda iznad zone ispadanja.

Jeste na 11. mestu, iza njega je čak pet timova, ali kako ispadaju sigurno dva, pretposlednji Ural ima samo tri manje, a dva iznad mesta vode u baraž, jasno je kakav ga posao čeka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati