Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

29. 04. 2024. 07:01 1

Uprava Partizana danas odlučuje o sudbini Duljaja

Jesen je bila bajkovita - bez obzira na evropski podbačaj protiv danskog Nordsjelanda - ali proleće nije obojeno ružičastima notama u Humskoj. Iako je zimsku pauzu dočekao kao lider Superlige, Partizan je, posle četvrtog uzastopnog poraza u svim takmičenjima, došao u situaciju da strepi za drugo mesto i put u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Kriza rezultata i igre ekipe Igora Duljaja kulminirala je porazom od TSC-a (1:2), u duelu u kojem su crno-beli malo toga ponudili navijačima u Humskoj. Gotovo ništa. Izdanje protiv ekipe Žarka Lazetića primoralo je čelnike Partizana da zakažu sastnak za ovaj ponedeljak, a tema će biti samo jedna - status šefa stručnog štaba Igora Duljaja.

Teško je pretpostaviti šta može da iznedri prvi radni dan u sedmici na stadionu Partizana, ali ne bi bilo iznenađenje da najuže rukovodstvo crno-belih smeni aktuelnog šefa stručnog štaba i bivšeg reprezentativca Srbije.

Partizan je pod komandom Igora Duljaja igrao iznad svih očekivanja tokom prvog dela prvenstva. Pobedom u 171. večitom derbiju, crno-beli su obezbedili zvanje jesenjeg šampiona. Uz sve to Igor Duljaj je tokom jeseni afirmisao mladog štopera Mihaila Ilića, dok je pod njegovim vođstvom fudbal života igrao Kristijan Belić. Zaradio je ozbiljan novac Partizan prodajom pomenutih igrača, što je bio veliki plus mandata Igora Duljaja.

Međutim, posle remija u 172. večitom derbiju na stadionu "Rajko Mitić" Partizan je počeo da "kalira". Ne samo rezultatski, već - igrački. Došao je poraz od Napretka, kiks u Lučanima i na kraju aprilska serija poraza, koja bi mogla da natera čelnike crno-belih da se zahvale na saradnji Igoru Duljaju.

Sastanak je zakazan, pitanje je samo da li odluka o promeni šefa stručnog štaba ima većinu u upravi Partizana. Posebno što veći deo navijača crno-belih smatra da je srpski gigant, sada već pet godina bez trofeja, zahvaljujući energiji i ličnim kontaktima nekada sjajnog veziste bio tako dugo "živ" u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati