Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 04. 2024. 12:59 5

Nijedan srpski sudija ne ide na Evropsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije će ići, ali sudija neće. Nijedan. Čak ni Srđan Jovanović, koji van granica uživa najbolji status od svih srpskih arbitara, izostavljen je sa završne liste sudija za Evropsko prvenstvo.

UEFA je tokom utorka obelodanila imena delilaca pravde za turnir u Nemačkoj, međutim na tom spisku nema Srba. Primera radi, Jovanović je i ove sezone bio delegiran za mečeve Lige šampiona i Lige Evrope, ali to mu nije pomoglo da se nađe u konkurenciji onih koji će "svirati" EURO. Ostali kandidati iz naše zemlje nisu ni uzeti u razmatranje, ionako iz kola u kolo u domaćeg prvenstvu na njihove odluke ima niz zamerki.

Ono što upada u oči jeste da iz zemalja iz okruženja predstavnike imaju Rumunija i Slovenija. Uz njih Bosna i Hercegovina, pošto će Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović biti zaduženi bilo kao četvrte sudije ili pomoćnici u VAR sobi.

Na listi glavnih arbitara koji će biti opcije za mečeve grupne, a kasnije eliminacione faze, nalaze se: Artur Soareš Dijaš (Portugal), Hesus Hil Manzano (Španija), Danijele Orsato, Marko Gvida (Italija), Ištvan Kovač (Rumunija), Ivan Kruzliak (Slovačka), Klemon Turpan, Fransoa Letesije (Francuska), Simon Marčinjak (Poljska), Halil Umut Meler, Danijel Zibert, Feliks Cvajer (Nemačka), Glen Niberg (Švedska), Dani Makeli (Holandija), Majkl Oliver, Entoni Tejlor (Engleska), Sandro Šerer (Švajcarska) i Slavko Vinčić (Slovenija).

Njima je prirodat Argentinac Fakundo Teljo, na osnovu sporazuma UEFA i KONEMBOL-a (Fudbalska konfederacija Južne Amerike), napravljenog pre četiri godine.

Svaki od navedenih sudija imaće tim ljudi, koji čine pomoćnici, četvrti arbitar i dvojica zadužena za sporne trenutke u VAR sobi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati