Fudbal

Milan Zarić

17. 04. 2024. 22:53 0

Bajern koban za Arsenal - Kimih doneo polufinale LŠ

Fudbaleri Bajerna ponovo su bili kobni za Arsenal, te su izbacili londonski tim u četvrtfinalu Lige šampiona. Posle 2:2 u prvom meču, Bavarci su u revanšu kod kuće slavili sa 1:0 golom Džošue Kimiha i tako su izborili plasman među četiri najbolje evropske ekipe.

Bajern je minulih godina često znao da bude neprelazna prepreka za Arsenal, a iako je od tih eliminacija prošlo nekoliko sezona, tradicija se nije promenila. Tako je klub iz Minhena, minimalnim trijumfom na "Alijanc areni" otišao u polufinale.

Igrači dva tima su testirali protivnika u prvih 20-ak minuta, da bismo prvu veliku šansu videli u 24. minutu, kada je Bajern opasno zapretio. Dobio je tada loptu Džamal Musijala, odmah je šutirao, ali je golman Arsenala David Raja uspeo da zaustavi udarac.

Šansu je u 30. minutu imao i Arsenal, tada je sreću okušao kapiten "tobdžija" Martin Odegard, no Nojer je tada odlično odbranio. Minut kasnije je u prilici bio Martineli, koji je izašao jedan na jedan sa golmanom Bajerna, koji je uspeo da zaustavi udarac Arsenalovog Brazilca, pa se rezultat do poluvremena nije menjao.

Čim je meč nastavljen, veliku šansu je imao Bajern, već u 47. minutu. Tada je loptu dobio Leon Gorecka, gađao je sa nekih 11 metara, ali nije imao reprezentativac Nemačke tada ni sreće, pa je lopta završila na stativi.

Ali, ono što je tada propustio Gorecka, nije Kimih u 63. minutu. Univerzalac Bajerna je sačekao pas Rafaela Gereira, lepo se namestio i efektno pogodio mrežu Raje za, ispostavilo se kasnije, konačnih 1:0 i prolazak Bajerna u polufinale Lige šampiona.

A za mesto u finalu Bavarci će se boriti sa pobednikom dvomeča Mančester siti - Real Madrid. Jedno je sigurno - prštaće na sve strane...

BAJERN - ARSENAL 1:0 (0:0) - prvi meč 2:2

Stadion: "Alijanc arena". Strelac: Kimih u 63. minutu. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Žuti kartoni: Lajmer, Kimih (Bajern), Vajt, Žezus (Arsenal).

BAJERN: Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui (od 76. Kim) - Lajmer, Gorecka - Sane (od 89. Upamekano), Musijala, Gereiro - Kejn.

ARSENAL: Raja - Vajt, Gabrijel, Saliba, Tomijasu (od 86. Nketija) - Žoržinjo (od 67. Žezus), Odegard, Rajs - Saka, Martineli (od 67. Trosar), Haverc.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati