Fudbal

M. Z.

11. 03. 2021. 15:31 3

Zašto je Radnički proteran iz Sombora?

"GO Pokret za preokret Sombor traži da se Fudbalskom klubu Radnički iz Sombora omogući hitno vraćanje na Gradski stadion u Somboru. Ova tema nadilazi somborske okvire jer je rač o jednom od najstarijih fudbalskih klubova na prostoru Srbije. Podsećamo javnost da je Radnički, fudbalski klub, osnovan 1912. godine, koji ove godine obeležava 109 godina postojanja, bez i jednog osnova i mimo svih propisa, početkom februara "proteran" sa Gradskog stadiona u Somboru", navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.  

U obraćanju javnosti, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Finansijske poteškoće Radničkog nisu smele biti razlog da deca i omladina Sombora ostanu bez mesta za trening i takmičenje. Nije jasno kako država ima para za nacionalne stadione, a ne može da pomogne deci i omladini Radničkog. Ovih dana Radnički se nalazi u izbeglištvu u selu Kupusina i treniraju na terenu sportskih prijatelja iz lokalnog kluba Partizan. Ne čudi nas što ne reaguju Fudbalski savez Vojvodine i Srbije jer je jasno ko vodi te organizacije i šta im je prioritet.

Uskraćivanje deci i omladini prava da se bave sportom je licemerna lekcija stranke koja je u izbornu kampanju ušla sa sloganom "za našu decu". Sve to se dešava u Somboru u kojoj apsolutnu vlast drži SNS.

To je sve učinjeno upravo voljom moćnika bliskim SNS vlasti u Somboru.  Ovo je očita zloupotreba političke  moći na štetu građana, na očigled javnosti.  Sve je posledica, na šta ukazuju iz Radničkog, nelegalnog zaključavanja kapija stadiona za igrače Radničkog od strane Darka Kosanovića, direktora Sportskog centra Soko.

Somborska javnost, ali i javnost cele Srbije mora da sazna odgovor na pitanje - kako je moguće da klub sa tako dugom tradicijom bude proteran iz Sombora i kako nije moglo da se dođe do zajedničkog jezika, bez obzira na ličnu sujetu direktora Centra. Nije normalno da umesto dogovora direktor Centra prisiljava druge korisnike tog prostora da potpisuju sramnu peticiju protiv Radničkog. Nije jasno kako je direktor došao na ideju da se peticijom, sa pozicije moći, obračunava sa jednim od simbola Sombora.

GO Pokreta za preokret Sombor traži hitno poništavanje odluke o proterivanju Radničkog sa Gradskog stadiona i pronalaženje prihvatljivog finansijskog rešenja za ovaj klub", zaključuje se u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati