Politika

[ Izvor: N1 ]

07. 05. 2024. 14:08 21

SNS najstrašnije izvređao Gruhonjića i opoziciju u NS

Novosadski odbor Srpske napredne stranke je u svom zvaničnom saoštenju izvređao i povezao opozicionu koaliciju u tom gradu sa univerzitetskim profesorom Dinkom Gruhonjićem koji je već mesecima meta hajke ultradesničara i provladinih medija.

Naprednjaci u svom saopštenju ocenjuju da se okupila „koalicija za pljačkanje Novog Sada i unižavanje svega srpskog, za pravljenje pabova u crkvama i slavljenje Srba kao genocidnog naroda“.

- Sramota je i imena im spominjati, ali Novosađani dobro znaju ko su osvedočeni lopovi poput Bore Solunca Novakovića, Vlade lopingera Jelića i srbomrzaca poput unuka Jevrema Brkovića, Brajana, i Dinka Sabahudina Gruhonjića - navodi se u saopštenju SNS-a.

Vladajuća stranka je tako Gruhonjića nazvala Sabahudinom kako ga inače oslovljavaju ultradesničari koji su pretili njemu i njegovoj porodici. Upravo je o tom „nadimku“ Gruhonjić govorio prošle godine u Dubrovniku kada je rekao:

- Izmislili su mi ime Sabahudin, iako ja imam jedno ‘lepo’ ime, Dinko kao Dinko Šakić. Ali eto nisu se setili, nije im mašta dobacila dotle nego su mi morali Sabahudina dati.

Međutim, iako je Gruhonjić jasno naznačio da ultradsničari nisu morali da mu izmišljaju novo ime, kada se već zove isto kao zapovednik ustaškog logora Jasenovac, ta njegova izjava je izvučena iz konteksta i u provladinim medijima predstavljena kao veličanje Šakića.

„Splačina nalik onoj koju alkoholičar povrati posle teškog pijanstva“

SNS u svom današnjem saopštenju dalje ocenjuje da se opozicija u Novom Sadu udružila "u jednu splačinu, nalik na onu koju alkoholičar povrati posle teškog pijanstva od besomučnog mešanja različitih pića".

- Udružilo se kuso i repato, i kokarde i petokrake, i ustaše i partizani, i bojkotaši i oni koji bi na izbore, a samo sa jednim ciljem - da nastave pljačku Novosađana u kojoj smo ih prekinuli 2012. godine - poručuju naprednjaci.

SNS dalje u saopšptenju svoje političke protivnike naziva "mrziteljima Srba", "lopovima" i "ustašama", pa zaključuje:

- Кad pogledate sve te njuške, šta su oni nego jedna najobičnija splačina, čiji je jedini cilj dolazak na vlast i čerupanje gradskog budžeta zarad sopstvenih interesa, jer oni drugu politiku nemaju! Pamte Novosađani šta su im oni radili. Za razliku od njih, Srpska napredna stranka i najuspešniji gradonačelnik Miloš Vučević koji je biran u tri uzastopna mandata, izgradila je pet bulevara, dok su oni uspeli jedan ceo da ukradu. Radnički Univerzitet je završen posle 20 godina nakon što je izgoreo u požaru, a tokom 12 godine vlasti SNS-a svake godine je otvarana nova fabrika a posao je dobilo novih 47.000 ljudi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati