Politika

[ Izvor: Mediji ]

02. 05. 2024. 18:09 13

Nova Vlada Srbije: Premijer i ministri položili zakletvu

Sa 152 glasa "za", 61 "protiv" i bez uzdržanih, od 213 onih koji su pristupili glasanju, poslanici Skupštine Srbije su javnim glasanjem izglasali novu Vladu Srbije. Članovi nove Vlade Srbije, na čelu sa premijerom Milošem Vučevićem, položili su svečanu zakletvu, čime je počeo njihov četvorogodišnji mandat, a polaganju zakletve prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić.

Vlada Srbije održaće večeras prvu sednicu u novom mandatu, nakon što je izglasana u Skupštini Srbije. Sednica je zakazana za 19.15 časova.

Prethodno je većinom glasova odlučeno da će se o programu Vlade glasalo se javno. Vladu, na čelu sa Milošem Vučevićem, čini 25 resornih ministara i pet bez portfelja. Vlada će, na predlog Vučevića imati četiri potpredsednika.

Na sednici, koja je počela juče, mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević podneo je ekspoze.

U tročasovnom obraćanju narodnim poslanicima, Vučević je, između ostalog, istakao kako će Vlada koju predlaže u najvećoj meri biti vlada kontinuiteta, kao i da punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Srbije.

Naveo je i da će najveći izazov novog kabineta biti odbrana suvereniteta, da će biti predloženo obavezno četvoromesečno služenje vojnog roka, ali i da će prioritet Vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana Srbije.

Vučević je poručio da članovi Vlade moraju da budu tim, da će morati uvek da budu spremni da čuvaju nacionalne i vitalne interese Srbije, a da je njegov prvi i jedini zahtev bespogovorna odanost otadžbini.

Parlamentu je predložio 31 člana kabineta, a među kojima ima osam novih ličnosti, dok će tri osobe posle izvesnog vremena ponovo biti u Vladi.

Vučević je predložio i da nova vlada ima četiri potpredsednika i pet ministara bez portfelja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati