Politika

[ Izvor: Beta/Nedeljnik ]

11. 03. 2021. 17:41 5

"Vučić vratio nasleđe Miloševićevog vremena"

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je Aleksandar Vučić ne samo vratio nasleđe "Miloševićevog vremena", već ga je "produbio sa opasnim elementima totalitarizma", ocenivši i da taj režim "sofisticiranim propagandnim tehnikama bira za sebe idealne lidere opozicije".

- Taj pogubni trend se najviše odrazio na polju sistematskog uništavanja političke kulture, koja je u Srbiji tradicionalno veoma krhka. Međutim, u okolnostima takvog sistematskog kulturološkog i duhovnog, ali i ekonomskog siromašenja naših građana, ova vlast je vrlo lako došla u poziciju da umesto da upravlja državom, vlada pojedincima - rekao je Tadić za novi Nedeljnik.

On je naveo da je reč o "podanicima izloženim jednosmernom ispiranju mozgova, bilo preko medija kontrolisanih od strane režima ili dela opozicije i krupnog kapitala".

- Posledica toga je i zastrašujuća asimetrija više ne samo između vlasti i opozicije, već i unutar same opozicije, jer je očigledno da pojedine stranke i njihovi lideri takođe izvlače moć iz povezanosti sa krupnim kapitalom, za razliku od većine u opoziciji kojima je time medijski i politički prostor sužen do nivoa neodrživosti - rekao je Tadić.
Prema njegovim rečima, "u takvim okolnostima nije problem samo Vučić, već pre svega dogovor njegovog krupnog kapitala i onog koji mu se, ovog trenutka, naizgled suprotstavlja".

- Tako možemo doći ne samo u situaciju medijskog duopola, već zakonomerno tome i političkog. Krupni kapitali ako ne mogu da pobede jedan drugog, uvek imaju tendenciju da nađu zajednički jezik. Ukoliko do toga dođe, a na tom smo putu uveliko, to bi bio konačni kraj politike, koje nema bez slobodne konkurencije i demokratije, koje nema bez istinito i objektivo informisanih građanina - rekao je Tadić.

On je ocenio da je metodologija vladanja Srpske napredne stranke takva da "oni ne upravljaju samo svojim glasačima, nego i percepcijom opozicionog glasačkog tela".

- Pa tako danas Vučićev režim sofisticiranim propagandnim tehnikama bira za sebe idealne lidere opozicije, upravlja opozicionom medijskom i političkom agendom i delom opozicionog javnog mnjenja, a da ono toga nije ni svesno - rekao je Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati