Zabava

[ Izvor: Mediji ]

07. 05. 2024. 11:37 0

Beogradski sleng inspiracija za "Kao kakao"

Inspiracija je bila taj beogradski žargon 'kao', 'mislim kao', priseća se Vlatko Stefanovski kako je nastala pesma "Kao kakao" sa istoimenog albuma Leb i sola.

Vlatko Stefanovski, bivši frontmen grupe Leb i sol, pričajući u emisiji "Muzička industrija" RTCG, o njihovom najpopularnijem albumu "Kao kakao" iz 1987, objasnio kako je nastala naslovna pesma sa ploče.

- Inspiracija je bila beogradski žargon ‘kao’, ‘mislim kao’… Dok smo snimali album u studiju je često bila Bebi Dol, ona je tada puno gostovala po Makedoniji, i dolazila je kod nas. I u jednom njenom razgovoru sa Miškom iz grupe D’Boys, često se pominjala ta reč ‘kao’. U današnjem žargonu ‘kao’ znači ‘wannabe’, sve je poluistinito ili poluizmišljeno - priseća se Stefanovski.

"Kao kakao" je deveti album grupe Leb i sol. Izašao je u izdanju diskografske kuće Jugoton. Album je praćen spotovima za pesme "Mamurni ljudi", "Čuvam noć od budnih" i "Skopje". Veći hitovi su "Čuvam noć od budnih", naslovna numera "Kao kakao" i "Čekam kišu".

Bebi Dol je na albumu "Kao kakao" pevala prateće vokale za pesmu "Femme fatale", čiji je autor Arsen Dedić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati