Zabava

[ Izvor: RTS ]

07. 05. 2024. 08:39 4

Navijamo za Teya Doru: Prvo polufinale Evrovizije (VIDEO)

U Malmeu večeras počinje Pesma Evrovizije (21, RTS1). U prvoj polufinalnoj večeri nadmetaće se takmičari iz 15 zemalja, a među njima je i predstavnica Srbije Teya Dora koja će izvesti pesmu "Ramonda".

Nakon godinu dana čekanja, vreme je za Pesmu Evrovizije. U švedskom gradu Malmeu večeras se održava prvo polufinale najvećeg muzičkog takmičenja na svetu i za 10 mesta u finalu boriće se takmičari iz 15 zemalja. Među njima je i predstavnica Srbije Teya Dora koja će pod rednim brojem 2 izvesti pesmu "Ramonda".

Osim Teja Dore, večeras se takmiče i predstavnici Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga.

Iz Srbije nije moguće glasati za našu predstavnicu, ali to je moguće učiniti iz 14 zemalja koje se takmiče, među kojima su i Hrvatska i Slovenija, ali i gledaoci u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švedskoj. Osim toga, moguće je glasati i iz takozvanog "ostatka sveta", odnosno iz država koje se uopšte ne takmiče na Pesmi Evrovizije. Ako se nalazite u zemlji koja ne učestvuje na takmičenju, možete glasati prateći uputstva na sajtu www.esc.vote. Glasanje iz "ostatka sveta" počelo je još u ponoć, nakon druge generalne probe, odnosno negde oko ponoći.

Gledaoce očekuje i zanimljiv revijalni deo. Prvo polufinale otvoriće nekadašnji učesnici Pesme Evrovizije Čanel iz Španije, Eleni Fureira sa Kipra i Erik Sade iz Švedske.

Nastupiće i dvostruki evrovizijski pobednik iz Irske Džoni Logan, ali i predstavnik Švedske u Portugaliji Benjamin Ingroso.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati