Savremena žena

Direktno.rs

10. 07. 2021. 07:44 0

Umivanje kiselom vodom: Postoji objašnjenje

Gazirana voda ubrzava cirkulaciju, širi krvne sudove i omogućava bolje snabdevanje kože kiseonikom. Nije preporučljivo za redovno umivanje, ali jeste da se povremeno častite i osvežite lice.

Možda vam umivanje kiselom vodom deluje pomalo rasipnički, ali benefiti su brojni.

Ovaj tretman stigao nam je iz Japana i Koreje i u stvari je vrlo logičan. Kisela voda je iste pH vrednosti kao naša koža, odnosno 5,5, a voda iz česme ima vrednost 7. Da vas podsetimo, neutralan rastvor ima pH vrednost 7, dok su oni manje vrednosti kiseli, a veće bazni.

Sve što pojačava cirkulaciju, a kisela voda upravo to čini, pomaže da se ćelije bolje i više snabdeju hranljivim sastojcima i kiseonikom, što je put do blistave i zdrave kože. Ovako se i lakše rastvaraju nečistoće i sebum u porama, pa ćete dubinski očistiti kožu.

Kisela voda već na sobnoj temperaturi ima karakteristike koje obična voda dobija tek kad se ugreje.

Ako se još uvek dvoumite, isprobajte bar jednom. Oduševićete se. I što je najvažnije, nikako nemojte ovu rutinu da uvedete kao redovnu, da vam se koža lica ne bi odvikla od obične vode. Jedanput do dva puta nedeljno je sasvim dovoljno.

I na kraju, evo i procedure. Lice nakvasite kiselom vodom, očistite sredstvom za čišćenje i isperite ga kiselom vodom. Višak vode utapkajte peškirom i nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati