Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

29. 04. 2024. 13:21 16

Zelenović: Vučić je bio na kolenima

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da ta stranka odlučila da ne izlazi na izbore 2. juna i da "čvrsto stoji na tom stanovištu".

- Učešće u toj farsi može da ima samo jednu posledicu - davanje oprosta štetočinskoj vlasti za epsku krađu izbora 17. decembra prošle godine - naveo je Zelenović a saopštila stranka Zajedno.

On podseća da je stranka donela odluku da ne učestvuje "u tragikomičnom igrokazu koji vlast naziva izborima", ali da su neke stranke iz koalicije "Srbija protiv nasilja", kao i neki lokalni odbori Zajedno odlučili drugačije.

- Svako od nas tvrdi da je odluku doneo u najboljoj veri da štiti interese građana - kazao je.

Prema njegovim rečima, za "raskrinkavanje kriminala" na izborima 17. decembra "mnogo je zaslužnija CRTA nego opozicione stranke".

- Onda je Evropski parlament žigosao lopuže svojom rezolucijom, a ODIHR je sastavio preporuke, koje su, ustvari, pravosnažna sudska presuda koju treba primeniti protiv podivljalih vlastodržaca u Srbiji - kazao je Zelenović.

Proglas je zatim, dodaje, okupio celu opoziciju.

- Dakle, SPN i koaliciju NADA i svi zajedno smo potpisali dokument, pred licem cele javnosti Srbije da je zahtev za donošenje Ustavnog zakona, ustvari, izvršenje te pravosnažne presude ODIHR-a. Podsetiću, zahtevano je da svi izbori budu održani na jesen. To znači da lokalni izbori održani 17. decembra budu ponovljeni i održani istog dana sa lokalnim izborima tamo gde ih zimus nije bilo. Pre toga, traženo je ovim zahtevom, da mora biti donet i primenjen set zakona o biračkom spisku, prebivalištu, medijima i svemu drugom što je potrebno da bi preporuke ODIRH-a bile primenjene - izjavio je Zelenović.

Tog trenutka je, naglašava, Vučić bio na kolenima.

- Zajedno veruje da je neophodno uvažiti mišljenje brojnih hrabrih ljudi iz Proglasa, kao i pravnih stručnjaka koji su se bespoštedno borili za građane i njihova prava u prethodnim mesecima. Uvereni smo da je Proglas ubedio većinu od skoro milion građana, koji su glasali za SPN, da izađu na izbore 17. decembra. Tanasije Marinković, Sofija Mandić i Jovan Rajić izrasli su u velike borce za normalan život u Srbiji. Odluka da ne saučestvujemo u organizovanom kriminalnom poduhvatu, koji vlast naziva izborima, jeste neprijatna, zbog toga što nije jedinstvena, ali je jedina moguća, kada je cilj pobeda nad zlom sa kojim se borimo - ocenio je Zelenović.

Kako kaže, učešće u "predizbornoj laži će omogućiti Vučiću da se pridigne sa kolena", ali da "činjenicu da zemlju vodi u bespuće neće promeniti".

- Sada je trenutak da se svi koji imaju želju i volju da pobede, okupe i naprave konsenzus oko nove politike, koja će Srbiju uvrstiti među zemlje slobodnog sveta. To je zadatak koji imamo do 2. juna. Dan posle može da bude početak kraja unutrašnje okupacije koju trpimo. To će se dogoditi ako shvatimo da smo ovo porobljavanje dozvolili nečinjenjem i pogrešnim odlukama - poručio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati