Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

29. 04. 2024. 11:04 16

Ponoš: Neki odustali od stvari za koju smo se zajedno borili i to nazvali - BORBOM

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš kaže da sa opozicionim strankama koje 2. juna izlaze na izbore nema o čemu da se razgovara do tog dana. Ističe da ključna stvar nije poverenje, već to što su "neki odustali od stvari na kojoj su zajedno radili i rekli da je to borba".

Govoreći o saradnji sa opozicionim strankama koje izlaze na beogradske izbore 2. juna, Ponoš je upitao šta zajedno da rade, za šta da agituju zajedno.

On je istakao da je "Beograd mnogo više od komunalnih stvari i razgovora o gradskom prevozu i kanalizaciji".

- Beograd je veći entitet, to je država u državi blago rečeno i ovo je političko pitanje. Između ostalog i zbog toga što se ovde jedino ponavljaju izbori. U Beogradu znamo da će da se krade. Ove tri liste koje su predate je očigledno farsa - rekao je Ponoš.

Upitan o međusobnom poverenju između bivših koalicionih partnera, on kaže da poverenje nije ključna stvar jer to nije bio brak.

- Radili smo na nekoj stvari zajedno i uspešno. Trebalo je da uradimo dve stvari - da se izborimo za ponavljanje izbora i za popravljanje izbornih uslova. Ovo prvo smo uradili uspešno, ovo drugo nismo. Neki su odustali i rekli da je to odustajanje - borba - objasnio je Ponoš.

Kako je rekao, i dalje stoji iza stava da vlast nikada neće organizovati poštene izbore, ali napominje da je opozicija sada imala priliku da u Beogradu učestvuje u organizaciji izbora.

- Imali smo priliku da se dogovorimo, da donesemo zakone, da se oni implementiraju, pa da onda idemo na izbore. Neće dati izborne uslove ako bude do njih, ali mi smo ih sada držali u šaci. Ovi će sada statirati u ovim izborima, evo danas će statirati u razgovorima sa RTS - istakao je Ponoš u emisiji "Iza vesti" na N1.

Prema njegovim rečima, učešće na izborima posle svega je "pravljenje od sebe budale", kao i od glasača koji su za njih glasali u decembru.

Ponoš kaže da nije bilo lako doneti odluku o neučešću na izborima i da se posle te odluke preispitivao, a da je zaključak da je bila ispravna i moralno i politički, iako bolna.

- Da i mi izlazimo, legitimitet tih izbora bi bio još veći, a izbori ne mogu da se dobiju. Sasvim je sve jedno da li će opozicija imati 18 ili 40 odbornika. Možda će se promeniti ugled rukovodstva nekih stranaka, ali građani neće osetiti promenu - ocenio je Ponoš.

U izbornu trku ulazi i Savo Manojlović sa pokretom Kreni-promeni. Ponoš kaže da nema razumevanja zašto neko nije učestvovao na izborima u decembru, a odlučio je da ušestvuje na ponovljenim "za koje su se neki drugi izborili i rekli da ne može da se ponovi jer nema uslova".

- Sad neko ko nije učestvovao ide na ove. To je njegovo pravo, ali ja za to nemam neko veliko razumevanje.

Dodao je da u izlasku na izbore postoji jedna dobra stvar, a to je da se stvar demistifikuje i da građani vide ko sa čim ide pred birače.

Ko je bio u Jajincima, a kod ambasadora na kafi

Veliku pažnju javnosti izazvala je nedavna izjava Zdravka Ponoša u "Utisku nedelje", kada je rekao da su neki išli kod predsednika Aleksandra Vučića u Jajince, a drugi na kafu sa ambasadorima.

Ponoš objašnjava da je ta poruka bila upućena i glasačima i onima koji u tome mogu da se pronađu. Imena, ipak, neće da otkriva.

- A to je da živimo u malom gradu u kojem se sve zna i da mora da se pazi da to što se radi mora da bude korealisano sa onim što se priča. Ne mogu da kažem ko je išao na ručak. To nisu intrige, ako očekujete video, audio, foto zapise i da dovedem svedoka, to nije moguće - istakao je lider Srbija centra.

Objašnjava da je izlazak na izbore bez izbornih uslova, za koje se opozicija borila, pod nečijim pritiskom i posledica nečijeg uticaja.

- To nisu uticaji koji su dobri za budućnost ovog naroda i zemlje. Ili su od interesa Vučića i njegove vrhuške, ili su od interesa stranaca kojima je cilj da stabilizuju rasklimanog Vučića - ocenio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati