Izbori 2024

D. Ljutić

26. 12. 2023. 14:41 15

Čučavci na stadionu od milijardu (NAŠIH) evra

I ko je pogodio srž sve moralne bede ovog naroda. Mnogi su ga s pravom napadali, šta će Srbiji stadioni? Iz prostog razloga. Na taj način Aleksandar Vučić obilato troši državne novce za svoj račun, odnosno za opstanak na vlasti. Ta tri stadiona verovatno koštaju 100 miliona evra, ako ne i više od toga. Onaj nacionalni u Surčinu, koji će verovatno da otvori u nekoj budućoj kampanji, već je dostigao cenu od blizu milijardu evra. To što su mnogi iz opozicije navodili da u Srbiji ima škola koja nemaju ni čučavce, nije urodilo plodom.

Na izborima se u Srbiji nije birao predsednik, ali su vlasti uz podršku dominantnih provladinih medija, vodili kampanju kao referendum o Aleksandru Vučiću.

On je naveo da je RIK uputio zahtev MUP-u da svakog čoveka proveri od 496 poziva, za koje opozicija tvrdi da su fantomski birači.

- I svi su postojeći ljudi, nijedan nije fantomski birač, svi su upisani u birački spisak, 487 je mnogo ranije bilo upisano na istom biračkom mestu, svega devetoro njih je upisano 2022. godine, ali su menjali prebalište u samom Beogradu. Troje od 496 navodnih fantomskih birača je došlo iz centralne Srbije. Toliko o kakvim je lažovima reč. Za njih je sve predstava da bi sebe spašavali - rekao je Vučić.

On više nije predsednik stranke, više nema nikakve zabune u kom svojstvu mu se obraćaju stranačke kolege i novinari kada kažu “predsedniče“. Rezultat je da se na raznim sajtovima i društvenim mrežama gde se objavljuje šta Vučić radi ili priča, nešto više nego ranije vodi računa o tome da li se objavljuju informacije koje nekako mogu da se podvedu pod vršenje državne funkcije, odnosno izjave partijsko-političke prirode. 

Dakle, nema jasnog razgraničenja?

Vučić se nije kandidovao na parlamentarnim izborima lično, ali su mu slika i ime bili u centru kampanje njegove stranke. Tobože proevropska, ali ideološki neuhvatljiva Srpska napredna stranka postigla je niz pobeda od dolaska na vlast 2012. Iako nije više stranački lider, Vučić je dominantna figura u srpskoj politici prethodne decenije. I kampanja to oslikava.

Poruka je izgleda jasna: glas za naprednjake je glas za Vučića.

Po Aleksandru Vučiću, opozicija u Srbiji na ovim izborima nije osvojila nijedan grad ili opštinu gde su održani lokalni izbori. Vučić je na ovaj način potpuno ojačao svoju poziciju u Srbiji. Popravio je rezultat za nekoliko procenata, eliminisao SPS kao moguću ucenjivačku neprijatnu situaciju, uklonio neželjenu desnicu, pre svega iz razloga da mu ne bi solila pamet da je “izdao Kosova”, ali i dobio potpuno nove igrače u Parlamentu kojima je otvorio određene kanale za prisustvo u javnosti koji predstavljaju i najveće iznenađenje na izborima na listu dr Nestorovića.

Takođe, na neko vreme biće pošteđen i pitanja oko krvave Banjske.

I ko je pogodio srž sve moralne bede ovog naroda. Mnogi su ga spravom napadali, šia će ta će Srbiji stadioni? Iz prostog razloga. Na taj način Vučić obilato troši državne novce za svoj račun, odnosno za opstanak na vlasti. Ta tri stadiona verovatno koštaju 100 miliona evra, ako ne i više od toga. Onaj nacionalni u Surčinu, koji će verovatno da otvori u nekoj budućoj kampanji, već je dostigao cenu od blizu milijardu evra.

To što su mnogi iz opozicije navodili da u Srbiji ima škola koji nemaju ni čučavce, nije urodilo plodom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati