Beograd

Direktno.rs

08. 05. 2024. 15:21 10

"Srbija nabavlja 9 vozova od kineske firme za prugu, koja još ne postoji, do stadiona - koji još ne postoji"

"Srbija nabavlja devet vozova od kineske firme van redovnog postupka tendera i po nepoznatoj ceni za prugu koja još ne postoji do stadiona koji još ne postoji, a sve zarad EXPO sporedne izložbe za koju se ne zna koliko će imati posetilaca i koliko će nas koštati", istakla je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica, povodom izjave ministra Gorana Vesića o nabavci kineskih vozova.

Popović je ocenila da je Goran Vesić, dok je bio "wanna be" gradonačelnik Beograda, kupovao kineske i turske autobuse koji više ne rade nego što rade, a ne voze se skoro nigde u Evropi.

- Nije ni jasno da li postoji neki avans koji će se plaćati za vozove koji će se voziti po sada nepostojećim prugama, dok se već dvanaest godina ne ulaže u saobraćajne probleme koji parališu Beograd. BG voz je uveden u periodu kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik kada je popravljena pruga i osposobljen tunel od Vuka do Pančevačkog mosta. Tada su vozovi kasnili 7 sekundi, a išli su na svakih 15 minuta. Za vozove su iskorišćene stare kompozcije koje su stajale u Zrenjaninu i Smederevu u koje je uloženo po 500.000 evra umesto novog koji je koštao 4 miliona evra pa naviše. Tako se tada razmišljalo, a sada se potpisuju ugovori sa tajnim cenama koje se kriju ne bi li se dodvorili velikoj sili - rekla je Popović i zaključila:

- Svaka nabavka velike vrednosti, i vozova, treba da se vrši kroz javni tender kako bi se kupio najpovoljniji voz najboljeg kvaliteta za Beograđane, kao sav normalan svet, a ne da se napravi dogovor iza kulisa jer u takvim poslovima uvek samo izgubimo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati