Beograd

[ Izvor: N1 ]

04. 05. 2024. 18:37 4

Beograd na vodi odustao od rušenja Stare pošte

Beograd na vodi odustao je od vraćanja "starog sjaja" zgradi Pošte na Savskom trgu i njeno rušenje je odloženo. Prema dostupnim javnim podacima, investitor je odlučio da odustane od zahteva za dobijanje lokacijskih uslova.

Prvi zahtev za dobijanje lokacijskih uslova za rekonstrukciju zgrade Pošte, investitor je podneo krajem 2023, tačnije 25. decembra. Međutim, Gradski sekretarijat za urbanizam je odbio zahtev.

Iz dostupnih podataka se ne vidi šta je razlog odustajanja osim što se navodi da je došlo do obustave postupka na zahtev podnosioca.

Neki od razloga bili su neslaganje u brojkama. Naime, u katastru se vodi da zgrada Pošte ima prizemlje i tri sprata, dok je u stvarnosti još tri sprata viša. Takođe, u podnetoj dokumentaciji ne slažu se ni podaci o ukupnoj površini objekta jer se na jednom mestu navodi brojka od 10.909 kvadrata, na drugom 10.880, a na trećem 11.931, te je naloženo da se to uskladi.

Gradski sekretarijat osvrnuo se i na izvorni projekat arhitekte Momira Korunovića u domenu spoljašnjeg izgleda i naložio da investitor priloži taj projekat ukoliko postoji ili neki drugi dokaz na osnovu kojeg se može utvrditi autentičnost izvornog projekta.

Takođe je kao razlog odbijanja zahteva navedeno još nekoliko tehničkih nedostataka koje je potrebno otkloniti.

Beograd na vodi je odbijen 17. januara, a nepunih mesec dana kasnije, sredinom februara, podneli su drugi zahtev za dobijanje lokacijskih uslova.

Sve do početka aprila je bio u procesu razmatranja da bi usledio odustanak investitora.

Udruženje "Naša mesna zajednica" je prošle godine ukazalo javnosti i da je rušenje zgrade Stare pošte nezakonito jer jer je parcela na kojoj se nalazi zgrada u javnoj svojini, a zgrada je u državnoj svojini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati