Svet

[ Izvor: Fenix magazin ]

05. 05. 2024. 12:23 10

Nemačka ima brutalne kazne za pranje auta u dvorištu!

Odlazak u autoperionicu može da bude prilično skup u Nemačkoj. Kako pokazuje izveštaj fondacije za automobile u ovoj zemlji, oko 40 odsto vozača pere svoje automobile jednom mesečno, a skoro tri četvrtine njih to čini u autoperionicama za prosečno 11 evra po pranju, odnosno 130 evra godišnje.

Ali, ako želite da uštedite troškove i sami operete automobil kod kuće, možete se suočiti sa visokim kaznama u nekim određenim slučajevima, piše Fenix magazin.

Samo pranje automobila može da bude zabranjeno i, u zavisnosti od pokrajine, možete da platite kaznu do 100.000 evra. Razlog za sve to je tzv. Zakon o vodnim resursima, koji zabranjuje upotrebu toksičnih materija ili suspstanci koje zagađuju vodu koja potom odlazi u podzemne vode.

Stoga, prilikom pranja automobila mora se sprečiti da prljava voda prodre u zemlju. Iz tog razloga, pranje automobila hemijskim sredstvima za čišćenje u sopstvenom dvorištu je obično zabranjeno.

Postoji rizik od visokih kazni

Pošto zakonodavstvo ne predviđa jedinstvene propise, implementacija Zakona o vodnim resursima je prepuštena samim opštinama. Dakle, dok je u nekim pokrajinama pranje automobila čistom vodom dozvoljeno, u drugim može da bude zabranjeno zbog mogućnosti kontaminacije vode ostacima ulja.

U zavisnosti od pokrajine, kršenje Zakona o vodnim resursima može da dovede do visokih kazni. Na primer, kazna za zagađenje podzemnih voda velikim količinama drugih tečnosti koje zagađuju vodu u Saksoniji iznosi do 100.000 evra.

Stoga, ako živite u Nemačkoj i poželite da perete vozilo na privatnom posedu, najpre proverite u opštini kakvi su propisi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati