Srbija

Direktno.rs

18. 05. 2024. 13:04 1

Jekić (SSP): Ministre Mali, ima li novca za rekonstrukciju dvorana "Šumadija" i "Pionir" u Kragujevcu?

"Dok Kragujevčani na svoje kulturne događaje odlaze po školskim salama i i školskim holovima, ministri Mali i Selaković najavljuju izgradnju minimum šest muzeja u Beogradu. Ima li negde Kragujevca, vidite li ga uopšte? Kada ćete imati osećaj za građane koji žive van Beograda, i oni vole kulturu i oni žele da imaju objekte u kojima će da se osećaju kao ljudi", izjavio je narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora SSP Kragujevac Dalibor Jekić i podsetio da je SNS 2020. godine najavio rekostrukciju dvorane "Šumadija" sa sve bilbordom na čijoj polovini je bio novi izgled dvorane a na drugoj polovini predsednik Aleksandar Vučić.

- Pitam vas još jednom što prevariste Kragujevčane? Za Nacionalnu koncertnu dvoranu u Beogradu ste opredelili 120 miliona evra, a za dvoranu "Pionir", koja je inače važila za jednu od najakustičnijih u bivšoj Jugoslaviji, opredelili ste 0 dinara. Kragujevac je 10 puta manji od Beograda, pa zašto niste opredelili deset puta manji iznos za rekonstrukciju ove dve dvorane? Sa 12 miliona evra bi bile rekonstruisane obe i "Šumadija" i "Pionir", a građani Kragujevca i Šumadije i kulturni radnici bi napokon imali adekvatan prostor. Sraman je odnos vlasti Srpske narpredne stranke prema gradu Kragujevcu - objašnjava Jekić i zaključuje:

- Decentralizacija i ravnomerni regionalni razvoj su za vas iz Srpske napredne stranke strane reči, odlika ove vlasti je što veća centralizacija koja utiče na migraciju građana iz unutrašnjosti ka Beogradu. Podsetiću vas da je Kragujevac uvek bio grad kulture, da je u njemu pre skoro 190 godina osnovano prvo pozorište, a da je odnos ove vlasti po pitanju ulaganja u objekte kulture poražavajući sa jedne strane, a sa druge ponižavajući za sve Kragujevčane. Poruka ministara Siniše Malog i Selakovića je za Kragujevac nema novca za rekonstrukciju dvorana "Šumadija" i "Pionir", a i dobre su vam školske sale i školski holovi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Medijska indoktrinacija

Zoran Živković [27.05.2024.]




Video dana

Efikasno hlađenje

Anketa

Ko je kriv za sve učestalije nasilje u Srbiji?

Rezultati