Košarka

Direktno.rs

04. 05. 2024. 20:06 1

Zvezda naciljala Amerikanca - stiže bek Hapoela?!

Pred Crvenom zvezdom su najvažnije bitke u sezoni - boriće se za titulu u ABA ligi i KLS, ali već mora da se razmišlja o predstojećem letu. Bez obzira na to koje će takmičenje igrati crveno-beli (Evroligu ili, pak, Evrokup), biće potrebno sastaviti izuzetno jak tim kako bi se opravdale velike ambicije. I deluje da je isplivalo u javnost jedno ime sa spiska.

Izraelski novinar Arel Ginsber tvrdi da je srpski tim zainteresovan za Levija Rendolfa (31), Amerikanca koji već dve godine nosi dres Hapoela iz Jerusalima. Sjajni bek koji može da igra i na poziciji krila u ovom klubu je sarađivao sa srpskim trenerom Aleksandrom Džikićem, a sada bi mogao da dobije priliku i da zaigra u Srbiji!

Navodno, Zvezda želi da ga angažuje tokom predstojećeg leta, a verovatno je plan kluba da Levi Rendolf budu rezervna opcija na pozicijama dva i tri. On bi klubu doneo kvalitet, pošto se u prethodnim godinama privikao na evropsku košarku i pokazao da može da bude pravi problem za protivničke odbrane.

Levi Rendolf je završio koledž Alabama, ali 2015. godine nije izabran na NBA draftu. Morao je da se bori za ugovor kroz Razvojnu ligu, gde je igrao za Mejn, ali nije dobio priliku u najboljoj ligi na svetu. Usledili su prelasci u Avelino i Sasari, pa zatim Strazbur, pre nego što je zaigrao za Klivlendov razvojni tim u G ligi.

Kratko je nastupao na Novom Zelandu, zatim u Belgiji nosio dres Ostendea, a od 2022. godine je igrač Hapoela iz Jerusalima. Dva puta je biran u drugu petorku FIBA Lige šampiona, jednom bio najbolji strelac tog takmičenja, a bio je MVP takmičenja BNXT koje igraju klubovi iz Belgije i Holandije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati