Košarka

[ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2024. 08:09 1

Problem za Zvezdu: Topić ne igra finale ABA lige?!

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su veoma lako da slave protiv Mege sa 103:73 u prvom meču polufinalu ABA lige, te su tako stekli i prednost i prvu meč loptu za finale, gde će ih čekati duel protiv boljeg iz serije Partizan - Budućnost, gde crno-beli imaju prednost od 1:0. Ukoliko crveno-beli dođu do velikog finala ABA lige, u njemu najverovatnije neće moći da računaju na Nikolu Topića

Zvezda je protiv Mege pokazala jednu veoma zrelu i lepu na oko košarkašku utakmicu. Poletni su bili crveno-beli, praktično im je sve išlo od ruke, o čemu govori i činjenica da su se svi igrači upisali u strelce, dok je epitet igrača meča poneo Nikola Topić, mladi 18-godišnji košarkaš, koji je sezonu počeo upravo u Megi.

Topić se tek nedavno vratio posle povrede i odmah je pokazao da je važan šraf u ekipi Janisa Sferopulosa, ali, čini se kao da ni Grk, a ni Zvezda neće moći da računaju na njega u finalu, odnosno, u dobrom delu eventualne finalne serije. Naime, Nikola Topić se već ranije prijavio za NBA draft, gde mu se predviđa i izuzetno visoko mesto. Topić je jedan od 78 igrača koje su timovi iz NBA lige pozvali na "Draft kombajn", koji se održava od 12. do 19. maja u Čikagu.

Topić je na ovoj listi stavljen među šest najvećih talenata u čitavoj klasi, što znači da će sigurno biti visoko rangiran, ukoliko se dopadne ostalima. Osim njega, na listi od 78 igrača se nalazi i Nikola Đurišić iz Mege.

Samim tim što je pozvan i što se od njega mnogo očekuje, izuzetno su male (skoro i ne postoje) šanse da Nikola Topić otputuje u Čikago, a ukoliko je suditi prema trenutnom kalendaru ABA lige, mladi plejmejker će propustiti tri utakmice finala, koje su na programima - 13. 15. i 19. maja. Takođe, male su verovatnoće da bi bio spreman i za eventualnu četvrtu koja je na programu 21. maja, te bi tako odigrao samo eventualnu majstoricu 25. maja.

Naravno, ABA liga još nije potvrdila ove termine, te ostaje da sačekamo i Jadransku ligu i njenu odluku, ali i to šta će uraditi Nikola Topić u susret ovom "kombajnu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati