Košarka

Direktno.rs

30. 04. 2024. 21:15 0

Srušen PAO: Makabi na korak do fajnal-fora!

Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u hali "Aleksandar Nikolić" sa 85:83, poveli su sa 2:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige i došli na korak od plasmana na fajnal-for, koji će se igrati u Berlinu.

"Ponos Izraela" će meč loptu za Berlin imati za dva dana na istom mestu, dok će PAO tada pokušati da vrati brejk i zakaže majstoricu u Atini.

Makabi je u dvorani "Aleksandar Nikolić" imao glasnu podršku sa tribina od preko 1.000 navijača, vlasnik i trener gostiju Dimitris Janakopulos i Ergin Ataman su izviždani, a na terenu je tim iz Tel Aviva dominirao 38 minuta, iako ponovo lišen pomoći ponajboljeg igrača Vejda Boldvina. Činilo se da će Makabi lako upisati trijumf, međutim PAO se na neverovatan način vratio, izjednačio je na 15 sekundi pre kraja, ali je u poslednjem napadu Grent napravio loš faul, poslao Lorenca Brauna na liniju za slobodna bacanja, a ovaj je pogodio oba puta za 85:83.

Imao je Panatinaikos 2,6 sekundi za poslednji napad, ali je Nan promašio trojku za pobedu.

Domaće su povukli su Nibo i Kolson, Makabi je na poluvreme otišao sa plus devet (46:37), a onda se u trećoj četvrtini razigrao i Lorenco Braun, krenuo da deli neverovatne asistencije, razigrao kompletnu ekipu, pa je prednost nominalnog domaćina otišla i do plus 18 (57:39).

Ipak, PAO je uspeo da na krilima bivših igrača Partizana Lesora i Papapetrua priđe na osam poena minusa, ali je Lorenco Braun imao odgovor, pogodio je trojku uz zvuk sirene, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa 67:56.

U četvrtom periodu je Panatinaikos probao da se vrati, Džoš Nibo mu je najpre odbijao nalete sa nekoliko atraktivnih zakucavanja, ali tim iz Atine nije odustajao i malo po malo je došao na poen minusa, na minut i 13 sekundi pre kraja. Potom je Lesor bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, izjednačio na 83:83 i propustio šansu za vođstvo.

U poslednjem napadu Makabija se desila gore opisana situacija, pa je Lorenco Braun izrastao u heroja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati