Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

06. 05. 2024. 10:30 15

Nedimović odlazi iz Fudbalskog saveza?!

Potpredsednik Branislav Nedimović mogao bi uskoro da napusti mesto ključnog čoveka Fudbalskog saveza Srbije.

Tako se naslućuje na osnovu najnovijeg političkog angažovanja nekadašnjeg ministra poljoprivrede, poslednjih godina neformalno prvog čoveka srpske kuće fudbala.

Nedimović se nalazi na čelu liste vladajuće stranke za lokalne izbore u Sremskoj Mitrovici i kandidat je za gradonačelnika. U slučaju pobede 2. juna i kasnijeg izmenovanja za prvog čoveka Sremske Mitrovice, neće moći da bude angažovan u organima Fudbalskog saveza Srbije!

Automatski, ni da obavlja bilo kakvu funkciju na Terazijama 35, piše Sportklub.

Statut Fudbalskog saveza Srbije, od novembra 2021, jasno razdvaja članstvo u organima i telima od javne funkcije. Zakon o sprečavanju korupcije jasno definiše pojam javnog funkcionera, u čijem opisu su i organi lokane uprave. I tu dileme - nema.

Statut definiše da tek po izboru u članstvo organa ili tela FSS, pojedinac ima obavezu dostavljanja dokaza.

Promocija Branislava Nedimovića u kandidata za gradonačelnika Sremske Mitrovice veliko je iznenađenje i zbog aktuelne funkcije na Terazijama 35. Uprkos prolećnim najavama selidbi pojedinih kadrova Crvene zvezde na rukovodeća mesta u FSS i evidentnom neslaganju sa selektorom Draganom Stojkovićem, niko pored mesta potpredsednika nije stavljao ozbiljan znak pitanja.

Zvezdin uticaj nikad nije bio jači i ogoljeniji, ostali klubovi ne pitaju se i ne traže mnogo, potpredsednik i selektor sarađuju po principu „svako na svoju stranu“ i uz orijentaciju vrha državne vlasti na važnija pitanja, nije ni bilo razloga za talasanja…

Aprilski dani, ipak, doneli su i novu dilemu, istovremeno pojačali spekulacije o statusu potpredsednika Nedimovića, iza kojeg je 14 godina angažovanja na javnim funkcijama. Prvi čovek Sremske Mitrovice bio je od 2008. do 2016, kad je imenovan za ministra. Resor poljoprivrede vodio je do 2022. i nedugo zatim preuzeo brigu o Fudbalskom savezu Srbije i to u zvanju potpredsednika. Zvanično, od marta 2023.

Ishod izbora u Sremskoj Mitrovici, s prvim junskim vikendom, odlučiće budući status Branislava Nedimovića, uz potencijalnu mogućnost promena i u vrhu FSS. A, o tako delikatnom pitanju, odlučuje isključivo Andrićev venac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati