Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

03. 05. 2024. 13:50 36

Zavetnica u zagrljaju vlasti: Nova ministarka deo iste familije

Dobili smo novu Vladu Srbije, a na sednici Skupštine na kojoj su novi ministri položili zakletvu, najupečatljivija scena svakako je ona u kojoj se dojučerašnja "opozicionarka", liderka Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević, srdačno grli i ljubi sa Anom Brnabić, Milošem Vučevićem i Sinišom Malim.

Zavetnica Milica Đurđević Stamenkovski i zvanično je postala deo naprednjačke Vlade.

Imenovana je za ministarku za brigu o porodici i demografiju.

Nakon polaganja zakletve, Đurđević Stamenkovski se najpre prekrstila, a zatim dobila srdačan zagrljaj nove predsednice Skupštine Ane Brnabić, tri poljupca u vazduh od premijera Miloša Vučevića i zaštitnički poljubac u glavu ministra finansija Siniše Malog.

Sve to posmatrao je s vidnim odobravanjem i uz aplauz predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona se prvi put u javnosti s Vučićem pojavila nedavno, u Zemunu, prilikom prikupljanja potpisa za podršku izbornoj listi. S njima je bio i lider socijalista Ivica Dačić.

Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao na novinarska pitanja, Đurđević-Stamenkovski je pomno slušajući stajala ispred njega.

Predsednik je u jednom trenutku objašnjavajući naziv liste, rekao da Ivica Dačić voli da je na početku, dok su "Zavetnici" negde na kraju liste.

Inače, Đurđević Stamenkovski je donela odluku da se priključi Vučićevom pokretu, nakon što su Zavetnici uoči decembarskih izbora minirali okupljanje desnice na istu listu, da bi nakon izbora Aleksandar Vučić rekao da bi voleo da je vidi u SNS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati